Sales Executive till internationellt bolag inom PLM

TechniaTranscat är ett svenskt IT-bolag och global kunskapsledare inom Product Lifecycle Management (PLM). Vi arbetar med flera av världens mest intressanta varumärken och erbjuder verktyg och system som låter våra kunder förverkliga och utveckla sina produkter och idéer, inom allt från planering och design, till utbildning och support.

Vi befinner oss i en expansiv fas där vi växer globalt och behöver nu stärka vårt affärsområde Consumer & Retail med kompetent säljkraft. Inom området Consumer & Retail, C&R, arbetar vi med lösningar och konsulttjänster främst inom retail, consumer package goods, apparel och consumer services där vi har en lång rad starka varumärken som kunder.

Din roll

Som Sales Executive arbetar du med B2B tillsammans med våra erfarna affärskonsulter och affärsutvecklare.

Du identifierar och bearbetar nya kunder och har kommersiellt ansvar för våra befintliga kunder. Du tolkar och omvandlar kundens behov till lösningar baserat på vår mjukvara och IT-tjänster. Du driver dina affärer med personer på ledningsnivå och ditt ansvar är att bygga långvariga affärsrelationer. Säljcyklerna är relativt långa viket innebär att du kommer att hantera flera säljprocesser, i olika faser, samtidigt.

Dina kvalifikationer

  • Minst ett par års erfarenhet från försäljning gärna med komplexa lösningar
  • Akademisk utbildning; Civilingenjör, Civilekonom eller motsvarande
  • Mycket god kommunikationsförmåga på svenska och engelska, i både tal och skrift
  • Nyfikenhet och intresse för tekniska lösningar


För att bli framgångsrik i rollen
behöver du trivas i en konsultativ säljroll där relationer är centrala. Idag arbetar du förmodligen som säljare eller KAM och brinner för försäljning och har en genuin stolthet för rollen som säljare och dokumenterade, goda säljresultat. Erfarenhet från C&R, internationell affärserfarenhet och ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska är meriterande men inte ett krav. 

Som person vill vi att du är driven och uthållig och med lätthet skapar och underhåller relationer. Du inger förtroende och ditt kundfokus är tydligt, du strävar alltid efter att hitta den bästa lösningen för kunden. Du är affärsorienterad och van vid att arbeta självständigt i säljprocessen. Och, viktigast av allt - du är en fena på att ta affären i hamn.

Vårt arbetssätt – vi utvecklas tillsammans

TechniaTranscat har en informell företagskultur som uppmuntrar till att upptäcka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde både internt och externt gentemot kunder och partners. Vi arbetar i en utpräglat internationell miljö där vi tar vara på och lyfter våra medarbetares olika idéer och erfarenheter.

Vi erbjuder – utveckling i en internationell organisation

Vi erbjuder en plats i ett vinnande lag i ett ledande företag inom PLM. Vi har en platt organisation där alla medarbetare erbjuds eget ansvar och goda möjligheter till vidareutveckling. Du blir del i en modern arbetsplats med kompetenta arbetskamrater där du erbjuds konkurrenskraftiga villkor och förmåner. Vi erbjuder kompetensutveckling, flextid, friskvårdsbidrag och teamaktiviteter. Vi sitter på kort gångavstånd från Kista Galleria med goda kommunikationer, parkering finns vid behov.

Välkommen med din ansökan!

Skicka ditt CV och ett personligt brev till job@techniatranscat.com.

Urval och intervjuer sker löpande. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Business Area Director Anna Liljedahl, via  anna.liljedahl@techniatranscat.com


När du skickar in din ansökan, godkänner du automatiskt TechniaTranscats Privacy Policy.

Business Area Director: Anna Liljedahl

Anna has more than 20 years of experience from the fashion and retail business. She has been working at TechinaTranscat since 2012, first as a business consultant with customers as Monoprix and Haglöfs, and now as Business Area Director for the consumer and retail business.

 anna.liljedahl@techniatranscat.com

 Anna's LinkedIn Profile